Nemokami skelbimai lt

Skelbimas

Skelbimų paieška

LOŠIKAS J. Juzėnienė

Skelbimo nr. 61856, įdėtas: 2013-10-16 · Perskaitė: 871

Skelbimas nebegalioja.

Janinos Juzėnienės knyga „Lošikas“ - tai knyga, kurioje sutelpa gyvenimas. Tiesa, aprašomas ne XXI a. laikmetis, o rašoma apie kiek senesnius, jau pamažu pamirštamus tarpukario laikus, apie paprastus žmones, kurie iš tikrųjų yra nepaprasti. Jie ,,amžinai gyvi‘‘ knygoje.
Po pavadinimu „Lošikas“– slypi ne tik intriga, bet ir tarsi užsimenama, kad skaitytojo rankose prabus gyvi įvykiai. Praeities pasakos, kurios ,,kitaip apvilktos‘‘ aktualios ir šiandien. Tačiau čia ne pasakos, čia vaizduojama realybė. Juk ir šiandien žmonės renkasi sau porą, įsimyli, dirba (gal ne taip sunkiai kaip anksčiau), vaikšto į šokius, skaičiuoja pinigus... Pasikeitė mūsų buitis, atsirado „skalbianka“, „mobiliakas“, „kompas“, „telikas“, tačiau neatsikratėme ydų, neįveikėme savo silpnybių.
Daug diskusijų šiais laikais turėtų sukelti tuometiniai vyrų ir moterų santykiai. Juk santuoka, trunkanti amžinybę, šiais laikais vis labiau praranda savo vertę. Deja, rašytoja griežta: jei kas ir bando priešintis nusistovėjusioms taisyklėms, dažniausiai vis tiek likimas viską sustato į vietas. Feministė ir ašarą nubrauktų... Tikras praktinis realizmas.
Aprašyta paprastų žmonių buitis, rūpesčiai, meilės istorijos, kultūra ir papročiai niekada nepraranda savo išliekamosios vertės – kuo ši knyga ir žavi.
Realizmu dvelkianti klasika, tik knygos autorė ne garsioji Žemaitė, o kol kas dar nėra plačiai žinoma Janina Juzėnienė. Jos rankraščiai virto knygomis, kurios jau turi savo skaitytoją. „Lošikas“ - kaip gero medaus šaukštas tiems, kurie mėgsta J. Biliūną, Vaižgantą, Žemaitę.
Janina Juzėnienė m. išleido knygą „ Kaip aš viliojau ūkininkaitį“ (p.) ir m. , „Ubagėčka“ ( p.). „Lošikas“ m. ( p.) - tai lyg pirmųjų dviejų knygų tęsinys, kuris pradžiugins ne vieną tokios prozos mylėtoją.





Kiti skelbimai iš kategorijos "Muzika, filmai, knygos"
weltmeisterWeltmeister Amigo
mikroschemu4 mikroschemų žinynai
fotoalbumasFotoalbumas „Britanijos salynas“
mokslasMokslas įmena mįsles arba žinoti nuostabu
lietuviskiToyota Avensis (1997-2003 m.) remonto žinynas
alexAlex Monaco knyga „Tapk sėkmingas soc. tinkluose. Be didelių išlaidų“
alexAlex Monaco knyga „Įkrautos mintys“
pbPB88 silikoninis nešiojamas elektroninis pianinas
phonoshopPHONO.SHOP - Patefonų, Vinilinių plokštelių, muzikinių dovanų parduotuvė
 Knyga suaugusiems 'Analinės meilės pradžiamokslis'

Kiti skelbimai...

Kontaktai


Skelbimo galiojimas pasibaigęs.

  • Komentuoti
  • Blogas skelbimas?
  • Spausdinti
  • Atnaujinti

  • Skelbimas įdėtas: 2013-10-16
  • Galioja: iki 2014-10-16


 


© Karabi.lt - Nemokami skelbimai